فهرست عناوین
ایندکس شدن در گوگل یکی از مواردی است که برای مالکان وب سایت های مختلف و وب مستر ها اهمیت فوق العاده ای دارد. شاید از خودتان بپرسید ایندکس شدن چیست و چه معنایی دارد؟ ایندکس به معنای فهرست است و ایندکس گوگل، به فهرست اختیار گوگل گفته می شود. چرا ایندکس شدن سریع در گوگل تا این اندازه می تواند بر روی سئو سایت و برای دارندگان وب سایت حائز اهمیت باشد؟ با لوپاس همراه باشید تا در این بخش به بررسی کامل ایندکس شدن در گوگل و بهبود سئو سایت بپردازیم.
معنای ایندکس شدن در گوگل
ایندکس شدن یعنی ثبت شدن و فهرست شدن ، در واقع هنگامی که محتوایی در گوگل ذخیره شده است و به محض جست و جو در گوگل یافت می شود، گفته می شود که محتوا یا مطلب مورد نظر در گوگل ایندکس شده است. هنگامی که عبارتی در گوگل سرچ می شود در نتایج سایت هایی که در گوگل ایندکس شده اند قابل مشاهده خواهند بود. برای اطمینان از نمایش سایت خود در نتایج جست و جوی گوگل باید در ابتدا مطمئن شوید که وب سایت شما در گوگل ایندکس شده است. در صورتی که وب سایت مورد نظر در ایندکس گوگل قرار نگرفته باشد، محتوای سایت هر اندازه هم که یونیک و عالی و به اصطلاحی با کیفیت باشد، در نتایج نشان داده نخواهد شد.
نحوه عملکرد موتورهای جست و جوی گوگل چگونه است
موتورهای جست و جوی گوگل از سه قسمت اصلی تشکیل شده اند که در این بخش از لوپاس به بررسی هر کدام خواهیم پرداخت؛
خزیدن یا همان Crawl : خزنده های گوگل در واقع همان ربات هایی هستند که تمامی صفحات سایت ها را بررسی می کنند و به لینک های موجود در این صفحات وارد می شوند. از همین رو تمامی محتواهای موجود در وب سایت ها پیدا خواهند شد.
ایندکس یا Index : هنگامی که تمامی محتواها در قسمت خزیدن مورد بررسی واقع شده اند در صورت مناسب و با کیفیت بودن وارد بخش ایندکس شده و در پایگاه داده گوگل ذخیره خواهند شد .
رتبه یا همان Rank : بعد از ایندکس شدن تمامی صفحات در گوگل با توجه به کلمات کلیدی و معیار های سئو ، رتبه بندی خواهند شد که هر بار نیز پس از انتشار محتوای، موتورهای جست و جو گوگل، صفحات مرتبط با آن مطلب را بر اساس رتبه ای که دارند به کاربر نمایش خواهد داد.
بد نیست بدانید برای اینکه تمامی صفحات شما در گوگل ایندکس شوند، باید طراحی وب سایت خود را طوری انجام دهید که با تمامی معیار های گوگل همخوانی و مطابقت داشته باشد و به خوبی قوانین را رعایت کرده باشید . به طور مثال ممکن است شما محتوای بی نقصی را تولید نموده و اما به هر دلیلی گوگل شما را جریمه کند ، به همین ترتیب محتوای شما در قسمت نتایج جست و جو نشان داده نخواهد شد.
تاثیر ایندکس شدن سریع در گوگل بر روی سئو سایت
همان گونه که دانستید در طی فرایند ایندکس شدن محتوای شما توسط گوگل بررسی خواهند شد و آن را ذخیره می نماید. در واقع اگر می خواهید که وب سایت شما در نتایج گوگل ایندکس شود باید بدانید که سرعت ایندکس شدن صفحات روی رتبه وب سایت تاثیر گذار خواهد بود و زمانی که سرعت ایندکس شدن محتوای سایت شما بالاتر باشد، رتبه وب سایت شما نیز نسبت به سایر وب سایت ها و رقبا بیشتر خواهد بود.
زمان ایندکس شدن مطالب وب سایت شما با توجه به معیار های متفاوتی سنجیده خواهند شد و اما در حالت معمول هر محتوای جدیدی که بر روی سایت خود قرار می دهید بعد از 2 الی 6 روز ایندکس می شوند. البته باید توجه داشته باشید که ترافیک وب سایت بر روی زمان ایندکس شدن، بی تاثیر نخواهد بود، هرچه ترافیک وب سایت شما بالاتر باشد، سرعت ایندکس نیز بالا تر خواهد بود در حالت کلی ممکن است در برخی از وب سایت های پر ترافیک این زمان تا چند دقیقه نیز باشد.
از دیگر عواملی که بر روی سرعت ایندکس شدن تاثیر گذار خواهد بود تاریخچه وب سایت شما و دامنه شما است .
ترفندهای افزایش سرعت ایندکس شدن در گوگل
انتشار محتوای منظم و مداوم : بی شک می دانید که انتشار محتواهای با کیفیت به صورت مداوم و مکرر برای موتورهای جست وجوی گوگل بسیار حائز اهمیت است . وب سایتی که در طول هفته چند محتوای با کیفیت منتشر می کند در مقابل وب سایتی که ماهی یک محتوا منتشر می کند تحت هیچ گونه شرایطی قابل قیاس نخواهد بود. کیفیت محتوا همواره مورد توجه است و نباید هر گونه محتوایی در وب سایت منتشر شود چرا که این گونه از ارزش وب سایت کاسته خواهد شد.
استفاده از بک لینک : شما باید در تلاش این باشید تا لینک صفحات خود را در وب سایت های دیگر نیز قرار دهید و خزنده های گوگل نیز هنگام بررسی آن سایت ، به وب سایت شما وارد شوند و آن را ایندکس کنند. به همین منظور توصیه می شود که در صفحات داخلی وب سایت خود نیز ارتباطی را برقرار نمایید تا در طی این فرایند تمامی صفحات شما ایندکس شوند . در غیر اینصورت باید بدانید که گوگل تنها صفحه ای را که توسط خزنده ها بررسی شده است ایندکس خواهند کرد.
نقشه وب سایت : نقشه سایت مجموعه ای از تمامی لینک دهی ها و مسیر های داخلی سایت شما خواهد بود. شما می توانید از طریق نقشه ، سایت خود را به راحتی در گوگل معرفی کرده و به خزنده های گوگل اجازه بررسی وب سایت خود و محتواها را به صورت عمیق دهید. در حقیقت نقشه سبب خواهد شد گوگل به راحتی سایت شما را شناسایی کرده و هر چند وقت یکبار نیز مورد بررسی قرار بگیرید.
افزایش سرعت بارگذاری صفحات : دیگر تمامی شما می دانید که سرعت بارگذاری یک وب سایت در محبوبیت و افزایش ترافیک آن تاثیر بسیاری دارد و همچنین در صورتی که وب سایت شما دارای سرعت بالا جهت بارگذاری صفحات باشد، سرعت ایندکس شدن بالایی را نیز خواهد داشت. اما در صورتی که سرعت بارگذاری پایین باشد، احتمال اینکه موتورهای جست و جو به وب سایت شما سری برنند بسیار پایین خواهد بود.
رفع خطاهای سایت : ممکن است زمانی که خزنده های گوگل در حال بررسی و جست و جو در وب سایت شما هستند با مشکلاتی نظیر ارور 404 ، تگ No Index و … مواجه شوند . از همین رو لازم است حتما وب سایت خود را بررسی کنید و تمامی مشکلات را به صورت کامل رفع نمایید.
سخن نهایی
دانستید که ایندکس شدن در گوگل چه تاثیراتی را برای دارندگان وب سایت و از همه مهم تر بر روی سئوی سایت بر جای خواهد گذاشت. وب سایت ها بر اساس معیار های گوناگونی دسته بندی می شوند که یکی از آن ها نیز سرعت سئو و بهینه بودن وب سایت، سرعت بارگذاری صفحه، انتشار محتوای منظم و با کیفیت و… می باشد. هر چه مزیت ها و برتری های وب سایت شما بیشتر باشد ترافیک وب سایت شما نیز بیشتر خواهد بود و در نتیجه در قرارگیری در موتورهای جست و جوی گوگل و رتبه در آن رتبه بالایی را از آن خود خواهید کرد. در واقع سرعت ایندکس شدن صفحات روی رتبه ی سایت در گوگل تاثیر می گذارد.