فهرست عناوین
طراحی گرافیکی صدایی آشنا برای همه اشخاصی می باشد که به خوبی می دانند، دنیای امروز اگر زیباتر و قشنگ تر از گذشته است این را مدیون افرادی است که هنر و خلاقیت خود را خیلی ارزشمند کرده و به دنیای امروز آن را انتقال داده اند و با خلاقیت و استعدادی که در این حوزه دارند سبب شدهاند تا اینکه طراحیِ گرافیکی انجام دهند و دنیای امروز را زیباتر کند.
این زیبایی در نقش همه شاهکارهای هنری این افراد مبتکر و خلاق به خوبی دیده میشود چون طراحیِ گرافیکی خوبی انجام دادند.
ما در این مقاله قصد داریم مطالبی در رابطه با طراحیِ گرافیکی بیان کنیم تا شما را به قسمتی از زندگی کسانی که در زمینه طراحیِ گرافیکی فعالیت میکنند و راه تبدیل شدن به طراحیِ گرافیکی را بیان کنید همینطور با مفهوم طراحیِ گرافیکی و اصطلاحات مورد نیاز آن آشنا خواهیم شد.
طراح گرافیک
طراحی گرافیکی یک حرفهای در حوزه صنعت گرافیک است که تصاویر، گرافیک متحرک و تایپ و گرافیک را با هم ترکیب می کند تا قسمتی از طراحی به وجود آید، طراحان گرافیک اول برای رسانههای چاپی و تبلیغاتی یا الکترونیکی طراحی می نمایند.
مراحل طراحیِ گرافیک
برای انجام طراحیِ گرافیکی یک سری مراحلی وجود دارد که از این قرار است ابتدا ایده در ذهن به وجود می آید بعد این ایده تبدیل به دیده خواهد شد و مشاهده میشود و در پایان هم تبدیل به پدیده خواهد شد و یک طراحیِ گرافیکی خوب از آب در می آید.
گرافیک چیست
از نظر فنی میتوان گفت که طراحی گرافیکی یعنی هنر ایجاد ارتباط چشمی به کمک عکس، متن و کارهای هنری که وظیفه انجام آن بر عهده طراح می باشد، در حقیقت طراحی زمانی پدید می آید و می توان از آن سخن گفت که این اشخاص تواناییهای خود را با هم به اشتراک گذاشته و کار جدید تولید کند.
طراحی گرافیک چیزی نیست که در این اواخر متولد شده باشد بلکه در گذشته هم بوده است اما الان به اوج رشد و ترقی خود رسیده است.
طراح گرافیک کیست
در حقیقت طراحی گرافیک به چیزی می گویند که شما به آن علاقمند هستید، زیبایی آن هم به همین خواهد بود که هر شخص برای پیاده سازی ایدههای خود روش ویژه خود را دارد، در طراحی گرافیک علاقه دارد تا با بهره گیری از شیوههای خود بهترین روش را برای انتقال دادن پیام انتخاب کند نه فقط از این کار خسته نخواهد شد، بلکه حس سرزندگی و شادابی را در زمان انجام حرفه اش خواهد داشت.
طراحی گرافیک مثل یک بازی است این یکی از دلایلی است که این هنر را از بقیه جدا میکند و امیدوارم تا به اینجای مقاله خسته نباشید چون که میخواهیم یک پیشنهاد خیلی خوب برای شما بیان کنید اگر به طراحی گرافیک علاقه دارید و میتوانید در دورههای خاص پارماتیک شرکت نمایید و بعد از گذراندن دورههای آموزشی که برای شما در نظر گرفته شده به یک طراحی گرافیک خیلی خاص تبدیل خواهید شد.
برای اطلاع از این دورهها که چه زمان برگزار می شود و اطلاعات کلی در رابطه با آن میتوانید با همکاران ما در ارتباط باشید.
تاریخچه گرافیک در ایران
اگر تمایل دارید تاریخچه گرافیکه کشور را به شکل دقیق بررسی کنید بهتر است به سراغ نقاشان کشور بروید تاثیرگذارانی مثل محمد زمان که نقاش دربار بود و از سفرهای اروپا برای شاه سلیمان صفوی نقاشی ترسیم می کرد بعد از شکلگیری یکسری تحولات در کشور در دوران قاجار مثل وارد شدن صنعت چاپ و ایران ساخت آثار گرافیکی همانند کتاب تغییر نمود.
چون تولید کتاب از روند سنتی و تک نسخهای به ساخت انبوه تبدیل گردید در کل میتوان گفت که چاپ به امروزی شدن گرافیک کمک بیشتری کرده است تا قبل از وارد شدن صنعت چاپ به کشور تصویرسازی و متن نگاری به شکل دستی انجام می گرفت و بیشتر افراد در بار این کار را انجام می دادند اما چون تعداد آنها کم بود این فرایند خیلی کند می شد.
تاریخچه گرافیک ایران بعد از انقلاب
هنر گرافیک در تاریخچه گرافیک کشور از دهه ۴۰ تا زمان انقلاب دوران شکوفایی خود را سپری نمود اما بعد از سال ۵۷ یعنی بعد از انقلاب و آغاز جنگ به دلایلی مثل گران شدن نفت، هنر گرافیک در کشور رو به افول شد؛ البته این شکوفایی نزولی گرافیک در دوران پسا انقلاب نشانه توقف این هنر در این دوران نیست.
انواع طراحی گرافیک
۱.طراحی گرافیک هویت بصری
طراحی گرافیک دارای انواعی است که در اینجا بیان میکنیم:
اولین نوع آن طراحی گرافیک هویت بصری می باشد، هر برندی به عنوان عامل برقراری ارتباط بین شغل یا سازمان با کاربران خود عمل میکند، سازمان به واسطه هویت برند میتواند شخصیت و جوهره کاری را در کنار تجارب و عواطف و خاطرات مشتریان با آنها در میان بگذارد.
طراحی گرافیک هویت بصری عناصر هویت برند را شامل میشود که چهره ی برند را برای برقراری تعامل خواهد ساخت و طراحی به وسیله تصویر رنگ و شکل به ترسیم هویت برند میپردازد.
۲.طراحی گرافیک تبلیغاتی و بازاریابی
بیشتر افراد طراحیِ گرافیکی را در زمینه طراحی برای تبلیغات و بازاریابی مجسم می نماید شرکتها برای دستیابی به مخاطبان هدف به کارهای بازاریابی موفق نیاز دارد، فعالیتهای بازیابی فوق العاده مبتنی بر تقاضاها نیازها آگاهی و رضایت خریدار از محصولات و خدمات برند است.
از آنجا که محتوای بصری همیشه جذابیت دارد پس از طراحیِ گرافیک امکان تبلیغ کارآمدتر را فراهم می نماید.
3.طراحیِ گرافیکی در حوزه نشر
نشریات محتوای فراوانی برای برقراری ارتباط با مخاطب دارند آنها در گذشته به عنوان رسانه چاپی شناخته میشدند طراحی در زمینه نشر و یکی از انواع کلاسیک طراحی به حساب می آید.
این زمینه شامل طراحی کتاب، روزنامه، مجلات و کاتالوگ است با این حال اخیراً هم شاهد زیاد شدن نشر دیجیتال بوده ایم.
رشته طراحی گرافیک
برای چند لحظه چشم خود را ببندید فضایی را تصور کنید که هیچ طراحیِ گرافیک در آن وجود ندارد که به شکل گذشته و چه امروزی حتماً شما هم به این نتیجه خواهید رسید که حتی تصور دنیا بدون رنگ هم خیلی سخت است.
دنیای بدون خطها رنگها اشکال و بقیه جلوههای بصری دیگر اهمیت طراحیِ گرافیک آنقدر زیاد است که می توان به این نکته اذعان کرد الان همه شهرها زیبایی خود را مدیون طراحیِ گرافیک می باشد جایی که لوگو و نام تجاری و مجلهها روزنامهها و کتابها، تبلیغات پوسترها، بیلبوردها ،گرافیک سایت و عناصر دیگر جلوههای بصری رسانههای تصویری و بقیه موارد همه و همه بدون گرافیک یک چیز خسته کننده خواهد بود.
شغل طراح گرافیک
ارزش شغل طراحی گرافیک خیلی بیشتر از آن چیزی است که فکر آن را نماییم، بنابراین کسی که خود را طراح گرافیک معرفی می نماید باید از ظرفیتهای خیلی بالایی برخوردار باشد.
چون قسمت عمدهای از دنیای تجارت و فضای بصری در اختیار این علم است علی رغم باور عموم این شغل نه تنها راحت نیست بلکه پیچیدگیها و سختیهای مخصوص به خود را دارد که به طور خلاصه طراحیِ گرافیک یک کار خیلی پر ارزش است.
درآمد طراح گرافیک
در عین حال که کاری ظریف و سخت هم هست ولی با این وجود همیشه درآمد یک طراحیِ گرافیک در کشور ما و در کل دنیا همیشه پایین تر از آن چیزی است که این کار ارزش آن را دارد و این وجود افرادی هم هستند که توانسته اند با داشتن مهارت گرافیک مانند طراحی لوگو و کارت ویزیت تر طراحی تراکت و جلد کتاب و بقیه موارد به درآمدهای خیلی خوب برسند.
همینطور خیلی از سایتها الان به دنبال گرافیست حرفهای هستند که بتوانند سایت آنها را به زیبایی هرچه تمام تر به وجود آورند، به طور مثال دقت داشته باشید شما یک شرکت طراحی سایت هستید و تمایل دارید برای یکی از صفحات خود به طور مثال (طراحی سایت در ارومیه) نکات گرافیکی هم اضافه کنید تا با بهرهگیری از آن بتوانید خریداران بیشتری را برای سایت خود جذب کنید.
قطعاً در اینجا کار یک طراحیِ گرافیک خیلی با وضوح احساس میشود و ورزشکاران بیش از قبل ظاهر خواهد شد.
مشاغل طراح گرافیک
لیست مشاغل طراحی گرافیک
- طراح چند رسانه ای
- طراح وب و…
- طراح هویت و نام تجاری و…
- طراح لوگو و…
- طراح فلش و…
- خلاقیت، هنرمندی و…
- ویرایش عکس، هنرمند فتوشاپ و…
- هنرمند صفحه آرایی و…
سخن پایانی
به پایان مقاله طراحی گرافیک رسیدیم و آموختیم که طراحیِ گرافیک چه چیزی است و دنیای امروز چرا تغییرات خود را از نظر زیبایی بصری مدیون این علم است همینطور دانستیم که طراحیِ گرافیک فقط مخصوص به سالهای اخیر نبوده و در سالهای دور هم وجود داشته است و الان به دوران رشد و شکوفایی خود رسیده است.
همینطور بررسی کردیم که چگونه میتوان یک طراحی گرافیک خوب بود و روشهای ورود به فضای گرافیک را بیان کردید شما را با شرکتهای مختلف آشنا نموده و نرمافزارهای این شرکت را در حوزه طراحیِ گرافیک بیان کردیم.
امیدواریم که از مطالعه این مقاله لذت کامل به برده باشید و حتما توصیه میکنیم برای پیشرفت خود بقیه مقالههایی که توسط تیم ما نوشته شده است را مطالعه کنید در آخر هم از شما می خواهیم این مقاله را با همه ی کسانی که فکر می کنید به آن نیاز دارند به اشتراک گذاشته و نظر خود را در رابطه با این مقاله در قسمت نظرات سایت با ما در میان بگذارید.