هدف اصلی راه اندازی و طراحی وب سایت حرفه ای برای هریک از مدیران کسب و کار، جذب بازدیدکنندگان سایت است تا به دنبال آن بتوانند کسب و کار خود را رونق بخشند. جذب درصد بالایی از کاربران همواره امری است که مدیرات به آن توجه بالقوه ای دارند، زیرا به مرور این امر سبب بالا رفتن ترافیک وب سایت و سپس افزایش سئو و بهینه سازی سایت خواهد شد که در نتیجه تمامی این موارد درآمد شما نیز افرایش دوچندانی پیدا خواهد نمود. در مقابل عدم بررسی به برخی نکات بسیار مهم و جزئی سبب می شود که به صورت متداول کاربران شما وب سایت شما را ترک خواهند نمود. در این بخش می خواهیم دلایل ترک سایت توسط کاربران را بررسی نماییم، با لوپاس همراه باشید.
ترک وب سایت توسط کاربر
هنگامی که کاربری وارد یک سایت می شود، ممکن است دلایل مختلفی وجود داشته باشد تا در این راستا وب سایت شما برای وی جذاب نبوده و در نهایت سایت شما را ترک میکند. در صورتی که اینکار توسط کاربران بیشتری تکرار شود ، به مرور موجب کاهش رتبه سایت شما در گوگل خواهد شد که این کار آسیبی جدی به کسب و کار شما وارد خواهد نمود. در واقع گوگل به کمک الگوریتم های گوگل، رفتار کاربران را شناسایی و تجریه تحلیل خواهد بود و نسبت به هریک از آن ها واکنش و امتیازی را در نظر خواهد گرفت. در نتیجه عدم پذیرش وب سایت توسط کاربر، صفحه شما را ترک خواهد نمود . در ادامه به دلایل ترک سایت توسط کاربر خواهیم پرداخت.
چه عواملی سبب ترک وب سایت توسط کاربر خواهد شد؟
کند بودن سرعت بارگذاری سایت : یکی از مهم ترین و شایع ترین عواملی که سبب خارج شدن کاربر از وب سایت شما می شود، پایین بودن سرعت لود و بارگذاری سایت است. سرعت پایین وب سایت شما سبب می شود کاربران از همان ابتدای ورود از منتظر ماندن در وب سایت شما امتناع کرده و دکمه بستن سایت را کلیک کنند. طبق دستاوردهای بدست آمده درصورت پایین بودن سرعت بارگذاری وب سایت، تقریبا 11 درصد از بازدید صفحات کاسته خواهد شد.
طراحی سایت : یکی دیگر از تکنیک های جذب کاربر استفاده از طراحی سایت جذاب و زیبا است، استفاده از یک طراحی قدیمی یا کسل کننده باعث ایجاد سردرگمی و ناخوشایندی در کاربران خواهد شد. در صورتی که یک وب سایت نتواند با کاربران ارتباط بگیرد منجر به ایجاد یک تجربه کاربری بد خواهد شد. این امر سبب کاهش بازدید وب سایت و عدم پسندیدن کاربران از وب سایت شما می شود.
به روزرسانی مطالب سایت : از دیگر دلایل ترک وب سایت توسط کاربران وجود محتواهای قدیمی در سایت است. استفاده از محتوا ، محصولات و خدمات تکراری در وب سایت سبب خروج مخاطبان از وب سایت شما خواهد شد. در صورتی که محصولات و محتواهای متنوع را در وب سایت خود منتشر کنید، سبب ایجاد علاقه کاربر به صفحه خود خواهید شد و در نتیجه این عوامل رتبه خود را در موتورهای جست و جوی گوگل ارتقا خواهید داد.
عدم طراحی ریسپانسیو سایت : بیشتر کاربران برای دسترسی به برخی از سایت ها نیازمند استفاده از لپ تاپ، موبلایل یا کامپیوتر و… هستند، این یعنی وب سایت موردنظر ریسپانسیو بوده و با هر دستگاهی قابل مشاهده است. در حالی که وب سایت شما ریسپانسیو یا واکنش گرا نباشد، کاربران وب سایت شما را ترک خواهند نمود، اما در حقیقت لازم است بدانید که واکنش گرا یا ریسپانسیو مزیت بسیار بزرگی برای وب سایت ها است. موتورهای جست و جوی گوگل به این ویژگی توجه بسیاری می کنند.
تبلیغات بیش از حد : نمایش تبلیغات در وب سایت، یک راه ایده آل برای کسب و کارها است. اما استفاده زیاد از تبلیغات در وب سایت سبب ایجاد نارضایتی در بین کاربران وب سایت خواهد شد، در نتیجه از وب سایت شما خارج خواهند شد. استفاده آگاهانه از تبلیغات را انتخاب نمایید ، تا فضای بیشتری نسبت به محتوای اصلی سایتتان را به خود اختصاص ندهد.
سخن پایانی
مهم ترین عاملی که در افزایش بازدید یک وب سایت می شود، تعامل آن با کاربران است. نکات جزئی اما تاثیر گذار بسیاری وجود دارد که با استفاده از آن ها و رعایت هر کدام ، می توانید سبب افزایش رتبه وب سایت خود شوید. در صورتی که وب سایت شما برای کاربران خسته کننده باشد، آن را ترک کرده و به سایر وب سایت ها مراجعه خواهند کرد و این موضوع سبب کاهش رتبه وب سایت شما خواهد شد.