فهرست عناوین
- 1 توجه به محتوا در و وب سایت
- 2 توجه به ظاهر وبسایت
- 3 لوگوی ویژه برای وبسایت
- 4 سئو در سایت
- 5 حجم صفحه ی اول سایت
- 6 امکانات موجود در یک سایت خوب
- 7 ارتباط با مخاطبان و کاربران در وب سایت
- 8 حفظ حریم خصوصی کاربر
- 9 سازگاری سایت با گوشیهای تلفن همراه
- 10 تطابق مطالب سایت با نیاز کاربران
- 11 داشتن دامنه ی خوب برای سایت
- 12 قرار دادن اطلاعات خود در وبسایت
- 13 سخن پایانی
در دنیای کنونی به دلیل پیشرفت فناوری و تکنولوژی، و با توجه به نیازهای بشریت، استفاده از اینترنت و بازدید از وبسایت های گوناگون با سرعت بسیار بالایی رو به افزایش است. در عصر حاضر هر اطلاعاتی را که نیاز دارید ؛ مانند : آشپزی، خرید و فروش، اطلاعات پزشکی، دکوراسیون منزل و بسیاری از مسائل روزمره را میتوانید با جستجو در اینترنت به سهولت و آسانی به آن دست پیدا کنید. با این عمل تا حدودی کارتان راه می افتد. امروزه میتوانید در خانه بنشینید و کالایی را که نیاز دارید به راحتی و بدون دغدغه درب منزل تحویل بگیرید. اما میتوان به مطالب چه سایتی اعتماد کرد؟ دلایل و ویژگیهای بسیاری سبب میشود که مخاطب، پیگیر یک سایت باشد یا نباشد.
توجه به محتوا در و وب سایت
لازم است که محتوا را به مانند یک سر آشپز ماهر و حاذق، در صفحه ی اصلی و در اختیار مخاطب و کاربر قرار بگیرد. با این کار شما موفق میشوید که مخاطب دائمی و همیشگی شما، به سهولت مطالب قدیمی و مطالب بروز رسانی شده را مییابد. متذکر میشویم که محتوای یک وبسایت خاص و ویژه باید همیشه برگزیده و به روز باشد. باید به این مورد اشاره کرد که محتوا تنها متن و نوشته را شامل نمی شود. محتوا به جز متن و نوشته، فیلم عکس، پوستر، فایل صوتی و دیگر فایلها را شامل میشود.
توجه به ظاهر وبسایت
زمانی که مخاطبی به سایت شما ورود پیدا میکند. نخستین چیزی که نگاه یک مخاطب را به خود متوجه میکند؛ ظاهر وبسایت شما می باشد. به ندرت هستند افرادی که تنها محتوا برای آنان اهمیت دارد. سایت خوب، باید خوانا، دارای رنگ بندیهای خوب، گرافیک نوین و سهولت در دست یافتن به محتوا باشد.
توجه به فونتهای مورد استفاده در وبسایت و استفاده نکردن از فونتهایی که مناسب نیستند؛ در شکل ظاهری سایت بسیار ضروری و تاثیر گذار است. استفاده از تصاویر و عکسهایی که حجم کمی دارند و در عین حال از جذابیت زیادی برخوردار هستند، مدت زمانی را که کاربر در سایت حضور دارد را افزایش میدهد.
اساسا گرافیک به ظاهر سایت کمک زیادی میکند. به همین دلیل گرافیک خوب از ویژگیهای یک سایت خوب به حساب میآید. در گرافیک سعی شود که رنگ صفحه ی زمینه با رنگ متن و نوشته به طور کامل متضاد باشند. از رنگهای شلوغ و جیغ استفاده نشود.
لوگوی ویژه برای وبسایت
لوگو در یک وبسایت به عنوان معرفی کننده برای شما است. هر سایتی لزوما به لوگو احتیاج دارد. چرا که وجود لوگوی سایت سبب میشود، مخاطب یا بازدید کننده زمانی که لوگوی سایت شما را در جایی مشاهده میکند، شما و سایت شما را بیاد بیاورد. باید به این نکته توجه داشته باشید که به دلیل اهمیت ویژه ای که لوگو دارد؛ طراحی لوگو متناسب با موضوع سایت شما باشد.
سئو در سایت
سئو یعنی بهینه سازی موتور جستجو که در مقالات متعدد در مورد آن بحث شده است.محتوای سایت بهتر است در مورد یک موضوع ویژه و مخصوص به خود باشد. این محتوا در فاصله زمانی خاصی نیاز به بروز رسانی دارد. در غیر این صورت مخاطبان خود را از دست میدهد.
ما به شما پیشنهاد میکنیم که در سئو سایت، اصول کد نویسی، ساخت محتوای خوب و رد و بدل کردن لینک را مورد توجه قرار دهید. برای اینکه سایت خوب و برگزیده ای داشته باشید بهتر است مواردی مانند: استفاده ی بیش از اندازه از کلمههای مهم، استفاده از لینکهای ناقص و شکسته، رو نوشت مطالب و تکراری بودن مطالب و محتوا را کنار بگذارید. سعی کنید محتوای شما یونیک باشد.
حجم صفحه ی اول سایت
با توجه به پیشرفت کیفیت محتوا در وبسایت، حجم صفحات سایت رو به افزایش است. لازم به ذکر است که یک سایت خوب باید در سه ثانیه و با سرعت ۲۵۶ با اینترنت پر سرعت دانلود شود. زمانی که مدت زمان بارگذاری زیاد سود، مخاطبانی که با اینترنت عادی به سایت شما وارد میشوند، ضرر میکنند. به همین دلیل طراحی سایت خوب و حرفه ای باید ساده و سبک باشد. به طور کل منوی اصلی باید مفید و کوتاه باشد و مخاطب با کلیک کردن بر روی آن به توضیحات و گرافیک زیبای آن دست پیدا کند. ابزارهای بسیاری وجود دارد که شما میتوانید حجم صفحات در سایت خود را مورد تحقیق و بررسی قرار دهید.
امکانات موجود در یک سایت خوب
یک سایت خوب و مفید، بهتر است، امکاناتی که مورد نیاز کاربران است را داشته باشد. اصولا یک سایت خوب دارای نظر سنجی، اطلاعات آب و هوا،نقشه برای سایت، جستجو و موارد دیگر ، است. دلیل این امر این است که کاربر وقت و زمان بیشتری را با سایت شما میگذراند. از دیگر نکاتی که باید رعایت کنید این است که از آگهیهای تبلیغاتی به اندازه استفاده کنید تا موجب ناراحتی کاربر نشود.
ارتباط با مخاطبان و کاربران در وب سایت
یکی از موارد مهم و اساسی که از ویژگی هاي یک سایت خوب به شما میرود این است که، ارتباط و تعاملی خوب با مخاطب داشته باشید و به مخاطب احترام و ارزش قائل شوید. با نشان دادن نظرات کاربران در بخشهای گوناگون سایت، پاسخ دادن به در خواست کاربران و مواردی از این قبیل، به مخاطب خود بها دهید. در بازده ی زمانی خاصی نظرات و پیشنهادات مخاطبان سایت خود را جویا شوید.
می توانید نظرات مخاطبان خود را مورد بررسی قرار دهید و حتی برخی از نظرات را در نظر سنجی قرار دهید. همه ی این کارها سبب میشود که مخاطبان شما متوجه شوند که شما برای آنان ارزش و اعتبار ویژه ای قائل هستید. در این صورت مخاطب شما به عنوان یک کاربر همیشگی و ثابت در سایت شما شناخته میشود.
حفظ حریم خصوصی کاربر
از دیگر ویژگیهای یک سایت خوب این است که شما مراقب حریم خصوصی کاربران خود باشید. طوری رفتار کنید که مخاطب به شما اعتماد کند. اگر وب سایت شما فروشگاهی است، در زمان خرید خریدار از سایت شما، اطلاعاتی مثل شماره تلفن و اطلاعات پستی مخاطب شما باید محرمانه بماند. چرا که ترس و وحشت برخی از کاربران از لو رفتن اطلاعات خصوصی آنها سبب میشود که به سایت و خرید الکترونیکی اعتماد نکنند.
سازگاری سایت با گوشیهای تلفن همراه
در طرح ریزی سایت این نکته را باید در نظر گرفت که ترافیک عمده از طریق گوشیهای تلفن همراه است. با توجه به افزایش استفاده کنندههای گوشیهای هوشمند، استفاده از وبسایت ها هم به به طور قابل توجهی رو به افزایش است. به همین دلیل بهتر است که سایتی طراحی کنید که با گوشیهای هوشمند مطابقت داشته باشد و کاربران بتوانند به راحتی به سایت شما دسترسی پیدا کنند.
تطابق مطالب سایت با نیاز کاربران
یکی دیگر ازمهم ترین ویژگی هاي وبسایت این است که شما سایت خود را با نیازهای کاربران مطابقت دهید. این موضوع بسیار مهم تنها به وسیله ی تجربه و توجه به آمار به دست آمده میتواند صورت بگیرد. توجه به متوسط سرعت اینترنت و مرور گرها از مسائلی هستند که برای بهبود و دیده شدن وب سایت خود باید در نظر گرفت.
داشتن دامنه ی خوب برای سایت
یکی از ویژگیهای وب سایت، داشتن دامنه ی خوب است. این مساله حائز اهمیت است که سایتی در خاطر کاربر میماند که زمانی که کاربر آدرس سایت شما را به خاطر میآورد، به طور کلی موضوع سایت را هم به یاد میآورد. این مبحث مهم در سئو یعنی ارتباط آدرس سایت با محتوا بسیار اهمیت دارد. همواره تلاش کنید که دامنه ی انتخابی شما، دارای متنی ساده و آسان باشد؛ و همچنین نامی را برگزینید که هنگام تلفظ و خواندن، مخاطب چندین مفهوم را از نام انتخابی شما دریافت نکند.
قرار دادن اطلاعات خود در وبسایت
هنگامی که میخواهید اطلاعات خود از قبیل، شماره تماس و آدرس ایمیل یا پیج فضای مجازی خود را درون سایت قرار دهید، اطلاعات را به صورت تصویر در سایت بارگذاری نکنید. بهتر است طوری این اطلاعات در سایت قرار بگیرد که کاربر به راحتی با کلیک کردن روی اطلاعات شما، به سهولت به آنها دست پیدا کند و در اختیار مخاطب قرار گیرد.
در حال حاضر همه ی تلفنهای هوشمند این ویژگی را دارند که مخاطب به راحتی با کلیک کردن روی لینک و یا لوگوی تماس به راحتی با شما تماس بگیرند.
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی ویژگیهای یک وبسایتخوب پرداختیم. امروزه شبکههای اجتماعی مانند تلگرام و اینستاگرام به طرز عجیبی مورد توجه مردم قرار گرفته است.برای اینکه سایت شما مطرح شود.
شما میتوانید با عضویت در این شبکههای اجتماعی و استفاده از نام و نشان آنها و ثبت اطلاعات آنان در سایت خودتان باعث بهبود و اثر بخشی سئو سایت خود شوید. با فعال بودن در فضای مجازی و ثبت اطلاعات آنان در سایت خود تارنمای بازرگانی شما مطرح و شناخته میشود.اکنون که سایت شما به دیگران معرفی شده است، با توجه به مطالب بالا و شناخت ویژگیهای یک وب سایت خوب باید سعی کنید سایتی خاص و ویژه را طراحی کنید که روز به روز به بازدید کنندگان و مخاطبان شما افزوده شود و هم این که کسب و کار شما رونق پیدا کند .