فهرست عناوین
پلاگینهای cms جوملا افزونه یا نرم افزار هایی هستند که در طی روند طراحی سایت به ان افزوده می شود و از این طریق بسیاری از نیاز های مهم طراحان در هنگام طراحی یک سایت بر طرف شود. پلاگین ها در واقع همان افزونهایی هستند که در لغت نامه فارسی از آنها استفاده می شود و در سئو سایت نقش بسیار مهم و تاثیر گذاری دارد خیلی از این پلاگینها رایگان در اختیار طراحان سایت قرار می گیرد و برای استفاده از آن نیازی نیست هزینه ای کنند و به راحتی و به صورت رایگان می توانند از آنها استفاده کننند.
بهترین پلاگینهای cms جوملا
پلاگین های cms جوملا مانند وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا می باشد که به افرادی که در کار طراحی سایت هستند کمک بسیار زیادی می کند . شما برای اینکه یک سایت را طراحی کنید بعد از انجام تمامی مراحل به سیستم مدیریت محتوا نیاز دارید تا به شما در این زمینه کمک کنند. طراحان سایت ها از طریق یک سیستم مدیریت محتوا خوب است که قادر خواهند بود اطلاعات موجود در سایت خود را سازماندهی کنند.
پلاگین های cms جوملا از محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا در سطح دنیا می باشد که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و توانسته است در بین سیستم های مدیریت محتوا به رتبه سوم دست پیدا کند. طبق آماری که تاکنون در دسترس می باشد بیش از 2 میلیون سایت با استفاده از از این سیستم مدیریت محتوا ساخته شده است و بسیار موفق بوده است.
از مهم ترین ویژگی هایی که این سیستم مدیریت محتوا دارد این است که فردی که قصد طراحی کردن سایت با این سیستم مدیریتی دارد نیازی نیست که حتما از دانش کد نویسی بهره مند باشد. از نمونه سایت هایی که تاکنون با این سیستم طراحی شده اند می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم :
- سایت های مربوط به مراکز آزمون ها
- سایت های مربوط به سامانه های پشتیبانی
- سایت های مربوط نگهداری مستندات
- سایت های مربوط جوامع مجازی داخلی
- سایت های مربوط خبر و اخبار
- سایت های مربوط ارگان های دولتی
- سایت های مربوط به فروشگاه ها
- سایت های مربوط به مجلات و روزنامه ها
- سایت های مذهبی و ……
مواردی که در بالا به ان ها شاره نمودیم از مهم ترین سایت هایی می باشد که توسط جوملا و با استفاده از آن طراحی شده اند و بسیار موفق هستند.
تاریخچه پلاگین های cms جوملا
ای سیستم مدیریتی در سال 2001 با نامی تحت عنوان مامبو و توسط گروهی به عنوان ماکرو در کشور استرالیا انتشار یافت اما بعد از گذشت مدتی دچار تغییرات بسیار زیادی شد و در نهایت در سال 2005 به عنوان جوملا روانه بازار شد و بسیار مورد استقبال طراحان سایت ها قرار گرفت .
در طی سالها ک سپری شده است این سیستم پیشرفت های بسیار زیادی داشته است و به بهترین حالت خود تبدیل شده است و بسیاری از سایت ها بزرگ دنیا را را با استفاده از این سیستم مدیریتی طراحی و مدیریت می شود و بسیار موفق بوده است. تاکنون تلاش شده است تا مشکلاتی که در نسخه های قدیمی تر جوملا بوده است در نسخه های جدید آن جبران شود و هیچ ایرادی بر آن وارد نباشد.
مزایا و معایب پلاگینهای cms جوملا
از مهم ترین ویژگی هایی که در جوملا وجود دارد و می توان از آنها به عنوان مزایا و معایب نام ببریم موارد زیر می باشد:
پشتیبانی کردن از زبان فارسی
سیستم مدیریتی جهانی جوملا و پلاگینهای آن به راحتی می توانند زبان فارسی را پشتیبانی کنند و زبان فارسی به صورت راست چین و با کیفیت در اختیار طراحان سایت فارسی زبان قرار می گیرد.
ماژول و کامپوننت رایگان
نرم افزار جوملا از تعداد زیادی ماژول و کامپوننت برخوردار است که همه ی آن ها به صورت رایگان در اختیار کاربر قرار می گیرد و کاربران برای استفاده از آن ها نیازی نیست که هزینه ای پرداخت کنند. هر طراح به هر تعداد مازولی که نیاز داشته باشد می تواند به صورت رایگان از آن در طراحی سایت خود استفاده کند.
بروز رسانی
این سیستم یعنی سیستم جوملا دارای توسعه دهندگان در سراسر جهان می باشد که به طور مداوم ان ها را بروز رسانی می کنند. در صورتی که در این نرم افزار هرگونه مشکلی ایجاد شود توسعه دهندگان آن را پیدا کرده و در زمان کم به برطرف کردن آن می پردازند.
رایگان بودن
جوملا این امکان را برای طراحان سایت فراهم کرده است تا از آن به عنوان یک نرم افزار کاملا رایگان استفاده کنند و در قابل استفاده کردن از آن نیازی نیست که هزینه ای پرداخت کنند و تنها هزینه ای که شما باید پرداخت کنید.
برای استفاده کردن از قالب های خاص آن مهی باشد که در کنار قالب های خریدنی که در جوملا وجود دارد قالب های رایگان زیادی نیز وجود دارد که می توان بدون هیچ گونه هزینه ای و کاملا به صورت رایگان از آنها استفاده کرد.
پیچیدگی در جوملا
از عیب های بسیار بزرگی که جوملا دارد این است که بسیار پیچیده است و برای استفاده از آن باید به این کار اشرافیت داشته باشید و زیرا شما برای ترکیب کردن برنامه های طراحی با این نرم افزار به علم و دانش در این زمینه نیاز خواهید داشت.
سئو سایت نامناسب
از عیب های بسیار مهم و چشم گیری که جوملا دارد این است که برای بهینه سازی کردن کردن سایت ها در میان موتور های جست و جو به هیچ عنوان گزینه مناسبی نمی باشد اما در مقابل از مهم ترین فاکتور های مورد نیاز سئو که سرعت می باشد را دارا است.
مقایسه جوملا و وردپرس
هم جولا و هم وردپرس سیستم های مربوط به مدیریت محتوا هستند که از محبوب ترین سیستم های مدیریتی به شمار می روند
که مقایسه کردن ان ها برای شناخت بهتر این دو نرم افزار می تواند جالب باشد. وردپرس یک نرم افزار ساده می باشد که که به دلیل محیط کاربری ساده ای که دارد بسیار محبوب می باشد و از ویژگی های اصلی کمه دارد این است که در مدت زمان بسیار کوتاهی قابلیت نصب دارد و محیط کاربری آن بسیار ساده است و کار کردن با ان برای کاربر لذت بخش می باشد . کاربری که می خواهد از این نرم افزار استفاده کند به راحتی بعد از اتمام نصب قادر خواهد بود از ان استفاده کند.
اما در جوملا و پلاگینهای cmsجوملا در مقایسه با پلاگینهای وردپرس از سرعت بسیار پایین تری در نصب برخوردار است و کاربر به راحتی محیط وردپرس قادر نخواهد بود با آن شروع به کار کند و منوهای بسیار متعددی در جوملا وجود دارد که باعث گیج شدن و سردرگم شدن کاربران می شود. اگر بخواهیم از نظر امنیتی این دو سایت را با یکدیگر مقایسه کنیم باید گفت که هر دو آنها از امنیت بسیار خوبی برخوردار هستند و در صورتی که هر گونه مشکل امنیت ایجاد شود به طور خودکار و در زمان کوتاه شروع به هشدار دادن می کند.
از این نظر با یکدیگر برابر می باشند و هیچ گونه فرقی با هم ندارند. از نکات بسیار مهم دیگر که باعث تفاوت فاحش میان وردپرس و جوملا می باشد پلاگینهای موجود در آنها می باشد در یک مخزن وردپرس تعداد بیشماری پلاگین وجود دارد که برای طراحی یک سایت موفق بسیار مهم است و با استفاده از ان ها شما قادر خواهید بود که سایت های خود را گسترش دهید . جوملا افزونه های خود را از لحاظ کارایی دسته بندی می کند اما در وردپرس اصلا چنین چیزی وجود دارد.
تمام پلاگین ها با یکدیگر ترکیب می شوند و هیچ تمایزی در ان هاورد وجود ندارد. نصب افزونه ها یا همان پلاگینها در وردپرس بسیار راحت می باشد و تنها کاری که نیاز است در این زمینه انجام شود آن است که دانلود شود و در مرحله بعد نسبت به فعال سازی آن اقدام کنید.اما در جوملا نصب پلاگین ها بسیار پیچیده تر از وردپرس می باشد.
پلاگینهای cms
پلاگینهای cms جوملا در واقع افزونه هایی هستند که به آنها پلاگینهای cms جوملا گفته می شود که خیلی از ان ها به صورت کاملا رایگان در اختیار کاربر قرار می گیرد و با استفاده از این پلاگینها می توانید از خیلی جهات در زمینه سئو سایت و طراحی آن به موفقیت برسید.
به طور مثال افزونه هایی که باعث افزایش سرعت سایت در لود کردن می شود و یا افزون هایی که باعث می شود ایمنی یک سایت افزایش پیدا کرد و از به سرقت رفتن مطالب ادبی در آن جلوگیری می کند نمونه های بسیار کوچکی از پلاگینهای موجود در جوملا و یا وردپرس هستند که به راحتی در اختیار کاربر قرار می گیرد.
سخن پایانی
جوملا یکی از سیستم های مدیریتی موفق در طراحی سایت ها می باشد که محبوبیت جهانی دارد و بسیار مورد استفاده قرار می گیرد پلاگینهای cms جوملا بیشمار می باشد و خیلی از ان ها به صورت رایگان در اختیار کاربر قرار می گیرد. جوملا مزایای بسیار زیادی دارد اما دارای معایبی نیز می باشد که از اصلی ترین معایب آن پیچیده بودن محیط کاربری در آن است که به علت داشت منو های زیاد می باشد.